en / nl
Motion Control

Customised Drive Design

SIEB & MEYER

SIEB & MEYER

SIEB & MEYER te Lüneburg (Duitsland) is in 1962 opgericht en is een internationaal succesvolle onderneming met 220 medewerkers. SIEB & MEYER ontwikkelt en produceert zowel besturingstechnische als aandrijftechnische producten en terugvoedtechnologie. Deze laatste wordt toegepast in ORC (Organic Ranking-Cycli), turbo-expanders, vliegwieltoepassingen en micro-gasturbines. De frequentieomvormers worden speciaal gebruikt voor hogesnelheidsmotoren en generatoren. Servoversterkers voor rotatie- en lineaire motoren maken ook deel uit van het portfolio. Een ander kerngebied zijn de CNC-controllers voor PCB-boren en routing.

 

Een intensieve samenwerking met klanten vanaf ontwikkeling tot serieproductie van producten, wereldwijde service en klantspecifieke trainingen zijn de basis voor de kwaliteitsfilosofie. Hooggekwalificeerde ontwikkelteams en verregaand geïntegreerde productieprocessen leiden tot maximale innovaties en flexibiliteit.

Vele machines en toepassingen zijn vandaag zo speciaal dat standaard aandrijfcomponenten hun grens bereiken. In dergelijke gevallen is vaak de enige oplossing, Customised Drives. Van eenvoudige hardware aanpassingen, speciale behuizingen of interfaces tot compleet nieuw gedefinieerde apparaten en functies.

Enkele voorbeelden van Customised Drives:

 

Servoversterker SD3 met open systeemarchitectuur.

Een voorbeeld van een Customised Drive is de SIEB & MEYER vrij programmeerbare servoversterker SD3. Met de servoversterker SD3 biedt SIEB & MEYER een oplossing voor complexe aandrijftoepassingen, bijvoorbeeld hoogdynamische positioneeropgaven of voor schroef- en pers toepassingen middels servomotoren. Naast een open systeemarchitectuur, waarmee bijna alle besturingssysteem-, aandrijftechnische- en visualiseringsopgaven applicatiegericht opgelost kunnen worden, profiteren SD3 gebruikers ook van een breed skala aan meegeleverde functie bouwstenen. De SD3 beschikt over een open systeem zodat verdere klantspecifieke functies en programma's gelijktijdig uitgevoerd kunnen worden - gebruikersinterface, statistiek, camera integratie, communicatie en data opslag. VHE verzorgt voor u het hele traject van engineering, software tot en met het in bedrijf nemen.

SD2M frequentieomvormer met Multi-Level-Technologie.

De SD2M frequentieomvormer dient als basis voor klantspecifieke oplossingen in hogesnelheidstoepassingen (High Speed) Zo is het mogelijk individuele klantoplossingen te realiseren met motorstromen tot 650 A - daarbij heeft u de keuze uit lucht- of waterkoeling. We bieden u hierbij het complete proces van de conceptvaststelling tot de serieproductie van uw klantspecifieke oplossing: u ontvangt alle diensten uit één hand.

Door de bij de SD2M gebruikte Drie-Level-Technologie in combinatie met schakelfrequenties tot 16 kHz is het in de regel mogelijk extra motorspoelen of sinusfilters weg te laten. Zo zijn wij instaat de systeemkosten tegenover producten van de concurrentie  aanzienlijk te reduceren.

De standaard versie van de op multilevel technologie gebaseerde SD2M frequentieomvormer kan ingezet worden tot draaiveldfrequenties van 2000 Hz en motorstromen tot 424 A bij schakelfrequenties van 16 kHz. Synchrone- en asynchrone hogesnelheidsmotoren laten zich vektor gestuurd bedrijven zonden toerental terugkoppeling, zoals bijvoorbeeld turbo compressoren/-blowers. Ook toepassingen waarbij terugvoeding op het net nodig is kunnen gebruik maken en profiteren van deze Drie-Level-Tecjnologie. Hiervoor is de SD2M variant met DC spanningsverzorging in samenwerking met regeneratieve voedingen/stroomomvormers uitermate geschikt, denk hierbij aan testbanken, machinespillen voor werktuigbewerkingsmachines, ORC installaties of vliegwielengergie opslag.

Voor al uw vragen omtrent SIEB & MEYER Customised Drives graag contact opnemen met: Paul van der Krieken

VHE vertegenwoordigt de producten van SIEB & MEYER in zowel Nederland als België.

Website SIEB & MEYER

Over VHE – Passion for Industrial Automation

VHE is uw partner in industriële automatisering met de disciplines engineering, panelenbouw en kabelassemblage. Wij bedienen onze innovatieve klanten vanaf de allereerste engineering, via prototyping tot en met efficiënte repeterende productie. Door te Doen wat we beloven, Samen met de klant en partners in de keten en door Flexibel & Snel te zijn, streven wij er naar de beste industriële automatiseerder van Nederland te zijn.

Meer informatie?

Heeft u vragen en bent u geïnteresseerd in een samenwerking met VHE? Neem gerust contact met ons op via info@vhe.nl of 040 – 250 85 00. Wij helpen u graag verder!

Contact