Kompass

- Productennieuws

Met KOMPASS magnetische overbrengingen onthult GEORGII KOBOLD een geheel nieuwe transmissie technologie. Verlangt u hoge snelheid in uw applicatie maar niet zonder hoge vermogensdichtheid? Stelt u hoge eisen aan hygiëne en/of aan een aandrijving met een laag geluidsniveau? Dank zij de contactloze aandrijftechniek bieden magnetische overbrengingen een innovatieve oplossing. De beschikbaarheid van verschillende overbrengverhoudingen en bouwgroottes geeft extra flexibiliteit bij het toepassen van deze overbrengingen.

9243895-Georgii-Magnetica-Explosionszeichnung-40-40

Opbouw van een magnetische overbrenging: Magnetische overbrengingen bestaan uit drie componenten, die in de hier voorgestelde uitvoering coaxiaal gerangschikt zijn: Het buitenste magneetwiel, de modulator en het binnenste magneetwiel.


KOMPASS
Magnetische motorreductoren

Met de magnetische motorreductoren uit de KOMPASS-serie zetten we koers richting de toekomst! Door de integratie van een synchrone servomotor met een coaxiale magnetische transmissie ontstaat een complete contactloze krachtoverbrenging. Hierdoor ontstaan volledig nieuwe toepassingsmogelijkheden.
De KOMPASS-motorreductoren zijn standaard in de beschermingsgraad IP54 uitgevoerd en zijn op dit moment in drie bouwgroottes met elk drie overbrengverhoudingen leverbaar.

csm_KOMPASS-Magnetgetriebemotor_2d6a815f85

Download brochure: KOMPASS Magnetische motorreductoren.


KOMPASS-HYD
Magnetische motorreductoren volgens hygiënisch ontwerp (EHEDG)

Magnetische motorreductoren bieden door hun contactloze krachtoverbrenging een reeks aan voordelen ten opzichte van de conventionele tandwiel motorreductoren. Voor toepassingen in de voedselproductie is het ontbreken van smeermiddel van groot belang, het ontbreken van smeermiddel elimineert namelijk de vervuiling van het voedsel door lekkage.

De KOMPASS magnetische motorreductoren volgens hygiënisch ontwerp bieden zo een hygiënisch alternatief voor de conventionele motorreductoren met smeermiddel en zetten de gedachte van een hygiënisch machineontwerp consequent voort.

csm_Magnetgetriebemotor_im_Hygienic_Design_615ca8d919

Download brochure: KOMPASS-HYD Magnetische motorreductoren volgens hygiënisch ontwerp (EHEDG)