Nieuw: Drive amplifier SD2S ondersteunt EtherCAT

- Productennieuws

Geïntegreerde slave-veldbusinterface beschikbaar in bepaalde uitvoeringen van het apparaat

 

SIEB & MEYER levert binnenkort geselecteerde productuitvoeringen van de serie SD2S drive amplifier die voorzien zijn van een geïntegreerde EtherCAT slave-veldbusinterface. EtherCAT onderscheidt zich door uitstekende prestaties die nieuwe besturingsconcepten mogelijk maken die technisch niet haalbaar zijn met de klassieke veldbussystemen of analoge ±10 V-interfaces die nog altijd veelvuldig worden gebruikt.

 

“Onder de op Ethernet gebaseerde real-time veldbussystemen is het EtherCAT-protocol een gevestigde waarde geworden op het gebied van de automatiseringstechniek”, zegt Torsten Blankenburg, CTO bij SIEB & MEYER AG. “Met de nieuwe interface geven we ruimte aan die ontwikkeling.” Teneinde een gemakkelijke implementatie mogelijk te maken op basis van alom geaccepteerde communicatie- en apparatuurprofielen werden de CANopen-profielen CiA-301 en CiA-402 toegepast.

De drive amplifiers van de serie SD2S worden geleverd met flexibele software die de bediening van high-dynamic servomotoren en high-speed motoren ondersteunt met asynchrone en synchrone technologie. Afhankelijk van de toepassing kan de SD2S werken zonder een sensor, bijvoorbeeld in het geval van productiespillen in gereedschapsmachines. Natuurlijk kan de SD2S ook met een sensor werken, bijvoorbeeld voor hoog dynamische schroefspillen in de automobielindustrie. Het efficiënte softwarepakket Drivemaster2 ondersteunt de gebruiker tijdens het instellen van toepassingsspecifieke parameters en de initiële bediening.

2015-05_EtherCat_Schnittstelle_385x323