Roy Geerts en VHE Industrial automation: een winnende formule

- Nieuws

Reeds in 2009 ontving Roy Geerts de Internationale Topsportstatus van het Olympisch Netwerk Brabant met ondersteuning van het NOC-NSF. In de jaren daarna boekte hij in diverse raceklassen succes na succes, waarna hij in 2014 de overstap maakte naar de klasse Formule Renault 2.0.

In 2015 komt Roy uit in de Formule Renault 2.0 single seaters, internationaal gezien een van de meeste competitieve Formule raceklassen van dit moment. De auto heeft een volledige koolstof monocoque en is volgens FIA F3 2008-standaard gehomologeerd. Hij is voorzien van een Renault F4R 1998 cc motor met een maximaal vermogen van 144 kW (196 pk) bij 7000 rpm. Het gewicht is slechts 490 kg en de auto heeft een topsnelheid van circa 250 km/per uur.

2014NECFRSPA_1812

Roy wordt in zijn carrière naar de top begeleid door een aantal professionals op gebied van voeding, sportfysio, mentale coaching, media en management. Naast zijn topsportcarrière volgt Roy de opleiding International Business en Trade Management. Bij zijn raceactiviteiten wordt hij ondersteund door een aantal sponsors en een daarvan is VHE Industrial automation. Dit betekent dat ‘Succes in beweging’ het komende seizoen te zien zal zijn op diverse internationale racecircuits.

Website: Roy Geerts

Afbeelding Roy Geerts