SD2M aandrijfversterker met gelijkspanningsvoeding

- Productennieuws

Nieuwe toepassingsgebieden voor de 3-level technologie

 

SIEB & MEYER breidt haar productenreeks multi-level gebaseerde SD2M aandrijfversterkers uit met twee varianten met gelijkspanningsvoeding. Van nu af openen zich nieuwe toepassingsgebieden voor deze innovatieve apparaten, bijvoorbeeld op het gebied van gereedschapsmachines.

De nieuwe varianten van de aandrijfversterker SD2M leveren prestaties van 183 kVA en/of 367 kVA bij een voedingsspanning van 750 VDC. De gelijkspanningsvoeding stelt de SD2M ook in staat te werken met een regeneratieve voedingsunit. Op deze manier kunnen toepassingen met een procesgerelateerde herhaaldelijke remwerking profiteren van de voordelen van de 3-level technologie. Dit geldt bijvoorbeeld voor gereedschapsmachines en testopstellingen.

De combinatie van de 3-level technologie en een 16 kHz schakelfrequentie van de PWM (pulsbreedtemodulatie) levert uitgangsstromen op met de minste harmonischefrequentiecomponenten, zoals het geval is voor bestaande varianten met een geïntegreerde voedingsunit. Op die manier verzekeren SD2M aandrijfversterkers bij hogesnelheidsmotoren een geringe opwarming van de motor. De verliezen ten gevolge van de PWM blijven beperkt tot 25% in vergelijking met een frequentieomvormer met 2-level technologie en een PWM schakelfrequentie van 8 kHz. Daardoor kunnen gebruikers motoren laten werken op een draaiveldfrequentie tot 2000 Hz, zonder in de meeste gevallen sinusvormige filters of motorsmoorspoelen te hoeven gebruiken. Dit resulteert niet alleen in een kleiner formaat maar ook in aanzienlijk lagere systeemkosten in vergelijking met standaard oplossingen.

De SD2M aandrijfversterkers laten zich gemakkelijk integreren door middel van digitale en analoge in- en uitgangen, evenals met standaard interfaces zoals RS232, CAN, EtherCAT en USB. Een gemakkelijke aanpassing van de parameters wordt verzekerd door de high-performance PC-software drivemaster2, die frequentieomvormers en aandrijfversterkers van de complete SD2-serie ondersteunt.

2016_07_SIEB_MEYER_SD2M_DC_Voltage_Supply_Web

De gelijkspanningsvoeding stelt de SD2M ook in staat te werken met een regeneratieve voedingsunit.