SIEB & MEYER voltooit de productlijn in het onderste vermogensbereik

- Productennieuws

SD2S-FPAM: nieuw model met een vermogen van 1,5 kVA

Deze dagen levert SIEB & MEYER de eerste apparaten uit de serie SD2S-FPAM met een vermogen van 1,5 kVA en eenfasige voeding. Met het nieuwe model reageert het bedrijf op de toegenomen vraag naar frequentieomvormers die hogesnelheidsassen kunnen aansturen in het vermogensbereik tot 1,5 kVA @ 230VAC.

De bestaande modellen van SD2S-FPAM zijn ontworpen voor de aansturing van spindels met 3,8 kVA @ 230VAC of 15,9 kVA @ 400VAC – deze apparaten zijn overgedimensioneerd voor spillen in het lagere vermogensbereik. “We hebben in dit opzicht zoveel verzoeken ontvangen dat we besloten de SD2S-FPAM-serie uit te breiden met een derde model”, legt Torsten Blankenburg, CTO bij SIEB & MEYER AG, uit. “Het nieuwe ontwerp is optimaal afgestemd op de lagere eisen – in termen van prijs, vermogen en bouwvolume.” Doelmarkten zijn boortoepassingen evenals kleine turbocompressoren, terwijl het apparaat asynchrone en synchrone motoren kan aansturen met roterende veldfrequenties tot 8.000 Hz, d.w.z. 480.000 1/min met een tweepolig motorontwerp.

De frequentieomvormerfamilie SD2S-FPAM wordt over het algemeen gekenmerkt door de hoogste snelheden, de laagste motorverwarming en de beste regelprestaties. De besturing werkt altijd in realtime. Technisch gezien zijn deze aandrijfversterkers gebaseerd op de gevestigde pulsamplitudemodulatie (PAM) die bediening op de hoogste snelheden mogelijk maakt zonder extra motorsmoorspoelen. Op basis van deze technologie heeft SIEB & MEYER twee uiterst robuuste en sensorloze besturingsmethoden ontwikkeld: V / f PAM voor asynchrone motoren en FPAM voor synchrone motoren. De parameterinstelling is erg eenvoudig voor beide methoden en er zijn maar weinig motorgegevens nodig om de configuratie te voltooien. De bestaande standaardapparaten worden ook gebruikt als technische basis voor Customized Drive Solutions. Op deze manier verkrijgt de klant een optimale oplossing die is aangepast aan de specifieke toepassing.