Nearfield Instruments (NFI) en VHE Industrial automation (VHE) hebben een Memorandum of Understanding ondertekend om een strategisch partnerschap op te zetten voor ontwikkeling en productie van besturingskasten en aanverwante bekabeling voor NFI’s serieproducten, voornamelijk de QUADRA productlijn. VHE zal deze modules ontwikkelen, industrialiseren en leveren, met een focus op het verbeteren van de maakbaarheid, value engineering, SEMI-compliancy en prestatieverbetering, nauw verbonden met de productroadmap van het NFI. Het partnerschap heeft de geest van transparantie, accountability en wederkerigheid en wordt aangegaan voor de lange termijn.

NFI heeft zijn eerste halfgeleidermetrologieproduct ontwikkeld en gerealiseerd, QUADRA genaamd, gebaseerd op de revolutionaire mechatronica architectuur van HT-SPM. Nu bereidt NFI zich voor op serieproductie. NFI is van plan om samen met VHE een strategisch partnerschap aan te gaan om de subsystemen van het toegewezen product verder te industrialiseren en te produceren.

Hamed Sadeghian, President en Chief Technology Officer van Nearfield Instruments: “De technische expertise van VHE helpt om onze serieproductieontwikkeling mogelijk te maken, waardoor Nearfield zich kan concentreren op de kern van haar producten, De ontwikkeling van complexe mechatronicasystemen  en metrologietoepassingen. De huidige MoU-ondertekening is de volgende stap in samenwerking met VHE, die ongeveer twee jaar geleden is gestart.”

Joop Essing, Managing Director van VHE Industrial automation: “VHE heeft de ambitie om langdurige, transparante partnerships aan te gaan met innovatieve, high-tech klanten en hen te helpen succesvoller te worden in hun markten. NFI is een uitstekend voorbeeld van zo’n bedrijf. Met grote ambitie en gepassioneerde mensen tillen zij VHE naar een hoger niveau. Werken met Nearfield Instruments is een plezier. Het feit dat NFI VHE heeft gekozen als een van hun strategische partners maakt ons trots.”

Over Nearfield Instruments

Nearfield Instruments B.V. (NFI), werd in januari 2016 opgericht als spin-off van TNO. NFI is een bedrijf dat metrologische apparatuur en baanbrekende metrologie oplossingen ontwikkelt voor de wereldwijde geavanceerde halfgeleider IC productie-industrie.  QUADRA, het eerste product van NFI, is een high throughput Scanning Probe Metrologie systeem (HT-SPM) dat een geheel nieuwe benadering van in-line 3D procesbesturing metrologie mogelijk maakt voor zowel wafer fab Process Window Discovery als Process Window Expansion & Control. QUADRA biedt unieke, Ångström niveau nauwkeurige, niet-destructieve high-aspect ratio 3D-metrologie op zelfs de meest uitdagende kritische lagen, zoals Gate en FinFET structuren.

Over VHE Industrial Automation

VHE werd 63 jaar geleden opgericht en is dé voorkeurskeuze van innovatieve OEM’s in semicon en andere markten om hen te helpen hun producten te ontwikkelen en te industrialiseren. VHE ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert industriële automatiserings- en besturingssystemen voor markten met een hoog mix/laag volume, wat leidt tot de laagste Total Cost of Ownership in de kortste tijd.