De innovatieve drietraps inverter SD2M van SIEB & MEYER is sinds kort verkrijgbaar in extra uitvoeringen die vooral geschikt zijn voor toepassingen in turboblowers en turbocompressoren.

“In de loop der jaren hebben we de serie SD2M-omvormers voortdurend uitgebreid, meest recentelijk voor toepassingen in hogesnelheidsvloeistofstroommachines”, zegt Torsten Blankenburg, Chief Technology Officer bij SIEB & MEYER AG. “De frequentieomvormer is echter nog steeds de eerste keuze voor toepassingen in werktuigmachines of testbanken, waar hij indruk maakt met maximale prestaties met weinig ruimte, lage systeemkosten en hoge efficiĆ«ntie.” Er zijn momenteel zeven verschillende versies van de SD2M in het bereik van 100 kVA tot 400 kVA of 165 A tot 630 A nominale stromen zijn beschikbaar – inclusief beide modellen met water- en luchtkoeling.

Wat ze allemaal gemeen hebben, is de innovatieve drietraps-technologie die, in combinatie met schakelfrequenties tot 16 kHz, een zeer goede stroomkwaliteit garandeert. Dit voorkomt overmatige rotorverwarming en vermindert de belasting van de lagers en de spanning op de isolatie. Bij gebruik van de SD2M worden de omvormergerelateerde extra verliezen in de rotor tot 90% verminderd in vergelijking met conventionele oplossingen. In de meeste gevallen is dit voldoende om volledig zonder LC-filters of motorsmoorspoelen te doen. De drieledige technologie maakt zelfs veeleisende toepassingen met hoge snelheden en compacte installatieruimten mogelijk – omdat de warmte in de eerste plaats niet wordt gegenereerd.