Ga naar de inhoud

MBO

Werken & Studeren behoort zeker tot de mogelijkheden bij VHE. Wij zijn een Erkend Leerbedrijf voor opleidingen binnen de techniek en logistiek.

Laten we eens kijken wat de mogelijkheden voor je zijn en wat het verschil is tussen Beroeps Opleidende Leerweg kortweg BOL en Beroepsbegeleidende Leerweg ook wel BBL in de volksmond.

Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)

Bij een BOL opleiding ben je het grootste gedeelte van je opleiding op school te vinden. De verdeling praktijk – school is ongeveer 30 – 70%. Deze 30% praktijk zijn in de regel stages die je binnen een leerbedrijf loopt. Bij VHE ontvang je voor je stage een stagevergoeding.

Je wordt binnen VHE begeleid door een praktijkopleider en er is voor jou binnen ons bedrijf een stageplaats ingericht. Vanuit school is een studiebegeleider betrokken bij jou ontwikkeling.

Vaak kiezen studenten die een voorkeur hebben voor theoretisch leren voor een BOL opleiding. Ze gaan liever nog een tijd naar school om daarna aan het werk te gaan.

Beroepsbegeleidende Leerweg

Bij een BBL opleiding ben je het grootste gedeelte van je opleiding bij het Leerbedrijf te vinden. De verdeling praktijk – school is ongeveer 80 – 20%. Je leert dus meteen het vak in de praktijk en krijg je ook meteen een salaris.

Je bent bij een BBL opleiding dus in dienst van VHE. Je krijgt een salaris en een studiekostenvergoeding maar je valt ook onder de cao (Collectieve ArbeidsOvereenkomst) van VHE (Metalektro).

Je gaat 4 dagen per week aan het werk bij het VHE, daar is voor jou een Leerwerkplek ingericht. Jij gaat met VHE een Beroeps Praktijk Vorming (BVP) overeenkomst aan. Ook hier geldt dat je binnen VHE begeleid wordt door een praktijkopleider en je contact hebt op school met een studiebegeleider.

Wil je direct praktijkervaring opdoen of anders gezegd praktisch leren dan is een BBL opleiding voor jou geschikt.

Heb je een studie afgerond of ben je gestopt en kom je erachter dat je interesse toch uitgaat naar een ander vakgebied dan is BBL een mooie mogelijkheid tot omscholing.

HBO

Voor onze stage- en afstudeeropdrachten klik hier.

Al aan het werk maar graag duaal verder studeren, ook dat is mogelijk bij VHE. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

VHE is een Erkend Leerbedrijf en werkt samen met het SUMMA en Fontys.