Torquemotoren (KTY) van Georgii Kobold: “Het” Direct-Drive alternatief

- Productennieuws

Met de zelfgelagerde torquemotoren KTY van Georgii Kobold zetten we een nieuwe standaard met betrekking tot hoge koppels en stijfheden van aandrijfsystemen met een compacte bouwvorm. Torquemotoren KTY bieden een ‘direct drive’ alternatief voor aandrijvingen met een vertraging bij alle denkbare toepassingen.

Deze motoren zijn verdeeld in verschillende bouwgroottes met koppels van 6,5 tot 270 Nm. Zodoende wordt de ‘direct drive’ techniek ook in deze koppel klasse voor de gebruiker beschikbaar.

  • Hoge overbelastbaarheid en dynamiek
  • Hoge positioneernauwkeurigheid door de toepassing van hoog oplossende encodersystemen en het ontbreken van spelings- en wrijvingselementen.
  • Op klantenwens een massieve as, een holle as met aan de A-zijde en/of B-zijde een aseinde, een blinde as, een as met klembus of met een blokflens
  • Trillingsklasse R, op wens Trillingsklasse S volgens DIN VDE 0530-14
  • Aanbouwflenzen zijn genormeerd volgens DIN 42 677 (Speciaal flenzen op aanvraag)
  • Flensnauwkeurigheid volgens DIN 42 955
  • Op klantenwens verhoogde toelaatbare radiale- en axiale krachten
  • Optioneel met houdrem leverbaar

 

Torquemotoren KTY-Q

torquemotoren KTY-Q Georgii Kobold

De  KTY-Q motorserie is in 3 verschillende flensgroottes en 3-4 bouwlengtes beschikbaar. Zodoende wordt het koppelbereik van 14 tot 270 Nm  zinvol trapsgewijs in koppel en bouwgrootte afgedekt. Met de vierkante huisloze bouwwijze voldoen deze torquemotoren aan beschermingsgraad IP54 en bieden zodoende een prijsvriendelijke ‘direct drive’

Catalogus KTY-Q

 

Torquemotoren KTY-R

Torquemotoren KTY-R

Middels de KTY-R motoren wordt de serie KTY-R aangevuld voor toepassingen die een hogere beschermingsgraad eisen. Door het gebruik van een hoogwaardig aluminium huis bereiken de motoren uit deze reeks een beschermingsgraad van IP65. Zodoende zijn veeleisende en precieze ‘Direct Drive’ oplossingen ook onder zware omgevingsomstandigheden te verwezenlijken. De KTY-R motorserie staat in 3 verschillende diameters met elk 3-4 bouwlengtes met koppels van 12 tot 240 Nm ter beschikking.

Catalogus KTY-R

 

Torquemotoren KTY-F

torquemotoren KTY-F Georgii Kobold

De serie KTY-F torquemotoren zijn voor toepassingen ontwikkeld waar ‘Direct Drive’ oplossingen met weinig ruimte gerealiseerd dienen te worden. Met hun vlakke bouwvorm zijn KTY-F torquemotoren bijzonder geschikt voor plaats besparende oplossingen. De serie KTY-F is beschikbaar in 3 verschillende bouwgroottes met ieder 3 bouwlengtes. Hierbij wordt het koppel bereik van 6,5 tot 50 Nm afgedekt.

Catalogus KTY-F